Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
ODRŽANA SEDMA SJEDNICA RADNE SKUPINE ZA IZRADU ZAVRŠNOGA DOKUMENTA SINODE

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u četvrtak 5. ožujka 2020. godine, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je sedma sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.

radna_skupina_1.png

Na sjednici su sudjelovali svi članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić i preč. dr. Denis Barić, tajnik Sinode. Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik sa šeste sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen.
 
U radnom dijelu sjednice mons. dr. Ivan Šaško predstavio je izrađeni prijedlog trećega dijela Završnoga dokumenta Sinode: »Crkva Zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja«. Pritom je istaknuo da je u izradi navedenoga dijela Završnoga dokumenta uzeo u obzir sve sinodske prijedloge te da ih treba bolje uskladiti s crkvenim dokumentima opće i partikularne Crkve, kao i sa životnom stvarnošću Crkve zagrebačke. Time će se objediniti cjelokupna struktura Završnog dokumenta Sinode, budući da su prvo, drugo i četvrto tematsko područje Završnoga dokumenta na sličan način već razmatrani na prethodnim sjednicama.
 
Nakon plodonosne rasprave o izrađenim i predstavljenim materijalima, na sjednici je odlučeno da svi članovi Radne skupine još jednom pročitaju svako tematsko područje i sadržajno ga upotpune ako, primjerice, još nedostaje neka crkvena stvarnost koja se u međuvremenu dogodila ili je pak izdan neki novi crkveni dokument.

Izvor: zg-nadbiskupija
Foto: zg-nadbiskupija
Objavljeno: 8.3.2020. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora