Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
11%
 
10%
 
70%
 
9%
ODRŽAN 1.STENJEVEČKI ORATORIJ!

Hvala svima na sudjelovanju!

IMG-20190921-WA0091.jpg

Ove subote jutarnji cvrkut vrabaca nadglasao je dječji smijeh i pjesma koja se orila našim parkom do kasnih poslijepodnevnih sati - u našoj se župi, po prvi put, održavao Oratorij za učenike 2. - 7. razreda osnovne škole.
 
Pedesetak sudionika ovu je sunčanu subotu provelo u raznim formativnim i zabavno-edukativnim radionicama koje su preko ljetnih praznika marljivo pripremali župni animatori. 

IMG-20190921-WA0016.jpg
 
Susret je započeo pjesmom i župnikovim blagoslovom nakon čega je uslijedio ples i igra usmjerena na jačanje orijentacijskih, motoričkih, ali i socijalnih vještina. U igrama smo pomogli sv. Josipu pokrenuti farmu tražeći 250 životinja skrivenih u našem Parku te obavljali svakodnevne farmerske poslove. 

U manjim grupama upoznali smo Marijin lik, ali i saznali ponešto o povijesti naše župe. Što smo naučili imali smo priliku pokazati u kvizu-štafeti kakvu učenici dosad još nisu vidjeli. U podne smo pozdravili Mariju molitvom Anđeo Gospodnji te pošli na kratak odmor i užinu. U poslijepodnevnim satima uslijedio je pokajnički čin, sv. ispovijed i sv. misa koju je predvodio naš kapelan Matija. Posljednja aktivnost na našem rasporedu bila je novinarska odnosno likovna, sportska i istraživačka radionica. Prije završne molitve, istraživačka radionica prezentirala je svoj „vulkan“ svim sudionicima te izazvala oduševljenje mnogih. Susret smo zaključili molitvom, zahvalom župnika i pljeskom dragom Bogu koji nas je sve ovdje okupio, roditeljima koji su potaknuli djecu na sudjelovanje, sudionicima jer su bili tako dobri, studentici PMF-a Mariji Renić i ostalim animatorima na angažmanu i organizaciji. 

Teško je izdvojiti dio koji nam se posebno svidio; zajedništvo djece i animatora kojima su se pridružili i prošlogodišnji krizmanici, osmijesi na licima sudionika koji nisu prestajali, molitvena podrška pri nastajanju ovog projekta, animatori iz susjednog Podsuseda koji su nam se stavili na raspolaganje, angažman jedne mame koja je kupila svu hranu i sokove...

IMG-20190921-WA0071.jpg
 
Svaki trenutak nastojali smo ispuniti duhom don Boscovog oratorija koji je okupljao i danas okuplja mnoštvo djece u zajednicama diljem svijeta. Čuti na odlasku komentare učenika kako im je ovo najljepši dan u životu zasigurno je dobra nagrada i motivacija svima nama za nastavak organiziranja ovakvih aktivnosti stoga završavamo ovaj osvrt pozivom svim vjeroučenicima da nam se priključe na sljedećem susretu koji će se održati 19. listopada od 10h do 12.30h. 

Autor: Animatori župe
Foto: Animatori župe
Objavljeno: 23.9.2019. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Kaza Isus svojim učenicima prispodobu kako valja svagda moliti i nikada ne sustati: »U nekom gradu bio sudac. Boga se nije bojao, za ljude nije mario. U tom gradu bijaše i neka udovica. Dolazila k njemu i molila: ’Obrani me od mog tužitelja!’ No on ne htjede zadugo. Napokon reče u sebi: ’Iako se Boga ne bojim nit zaljude marim, ipak, jer mi udovica ova dodijava, obranit ću je da vječno ne dolazi mučiti me.’« Nato reče Gospodin: »Čujte što govori nepravedni sudac! Neće li onda Bog ­obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k ­njemu sve ako i odgađa stvar njihovu? Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?« Lk 18, 1-8
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora