Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
ODRŽAN 1.STENJEVEČKI ORATORIJ!

Hvala svima na sudjelovanju!

IMG-20190921-WA0091.jpg

Ove subote jutarnji cvrkut vrabaca nadglasao je dječji smijeh i pjesma koja se orila našim parkom do kasnih poslijepodnevnih sati - u našoj se župi, po prvi put, održavao Oratorij za učenike 2. - 7. razreda osnovne škole.
 
Pedesetak sudionika ovu je sunčanu subotu provelo u raznim formativnim i zabavno-edukativnim radionicama koje su preko ljetnih praznika marljivo pripremali župni animatori. 

IMG-20190921-WA0016.jpg
 
Susret je započeo pjesmom i župnikovim blagoslovom nakon čega je uslijedio ples i igra usmjerena na jačanje orijentacijskih, motoričkih, ali i socijalnih vještina. U igrama smo pomogli sv. Josipu pokrenuti farmu tražeći 250 životinja skrivenih u našem Parku te obavljali svakodnevne farmerske poslove. 

U manjim grupama upoznali smo Marijin lik, ali i saznali ponešto o povijesti naše župe. Što smo naučili imali smo priliku pokazati u kvizu-štafeti kakvu učenici dosad još nisu vidjeli. U podne smo pozdravili Mariju molitvom Anđeo Gospodnji te pošli na kratak odmor i užinu. U poslijepodnevnim satima uslijedio je pokajnički čin, sv. ispovijed i sv. misa koju je predvodio naš kapelan Matija. Posljednja aktivnost na našem rasporedu bila je novinarska odnosno likovna, sportska i istraživačka radionica. Prije završne molitve, istraživačka radionica prezentirala je svoj „vulkan“ svim sudionicima te izazvala oduševljenje mnogih. Susret smo zaključili molitvom, zahvalom župnika i pljeskom dragom Bogu koji nas je sve ovdje okupio, roditeljima koji su potaknuli djecu na sudjelovanje, sudionicima jer su bili tako dobri, studentici PMF-a Mariji Renić i ostalim animatorima na angažmanu i organizaciji. 

Teško je izdvojiti dio koji nam se posebno svidio; zajedništvo djece i animatora kojima su se pridružili i prošlogodišnji krizmanici, osmijesi na licima sudionika koji nisu prestajali, molitvena podrška pri nastajanju ovog projekta, animatori iz susjednog Podsuseda koji su nam se stavili na raspolaganje, angažman jedne mame koja je kupila svu hranu i sokove...

IMG-20190921-WA0071.jpg
 
Svaki trenutak nastojali smo ispuniti duhom don Boscovog oratorija koji je okupljao i danas okuplja mnoštvo djece u zajednicama diljem svijeta. Čuti na odlasku komentare učenika kako im je ovo najljepši dan u životu zasigurno je dobra nagrada i motivacija svima nama za nastavak organiziranja ovakvih aktivnosti stoga završavamo ovaj osvrt pozivom svim vjeroučenicima da nam se priključe na sljedećem susretu koji će se održati 19. listopada od 10h do 12.30h. 

Autor: Animatori župe
Foto: Animatori župe
Objavljeno: 23.9.2019. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propo­-vije­dajući u Judejskoj pustinji: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!« Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze! Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; ­hranom mu bijahu ska­kavci i divlji med. Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordan­ska. Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: »Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe? Donosite dakle plod dostojan obraćenja. I ne usudite se govoriti u sebi: ‘Imamo oca Abrahama!’ Jer, kažem vam, Bog iz ­ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu. Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, sije­če se i u oganj baca. Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.« Mt 3, 1-12
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora