Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
72%
 
8%
MINISTRANTI U MOLITVI ZA USPJEH SHKM-A U ZAGREBU

Pod geslom „Služite Gospodinu u veselju” (usp. Ps 100) održan je u subotu 1. veljače u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu susret ministranata Kustošijskoga dekanata.

min1.png

Na susretu su sudjelovale župe: Zagreb/Gajnice, Zagreb/Kustošija, Zagreb/Malešnica-Oranice, Zagreb/Stenjevec I., Zagreb/Stenjevec II. i Zagreb/Špansko II. Susret je vodio vlč. Matija Pavlaković, član Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije, koji je, uz službu rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, posebno zadužen za pastoral ministranata i osnovnoškolaca nadbiskupije. Za što bolju realizaciju samog susreta, uz rektora bili su i članovi NaSveJaK – zajednice mladih Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca-Dubovca koji već četvrtu godinu zaredom pomažu vlč. Pavlakoviću u realizaciji ovog projekta u okviru pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije.
 
Nakon uvodne pjesme i kratkog predstavljanja tijeka susreta započele su igre upoznavanja samih ministranata koje su režirali animatori iz karlovačkog svetišta. Na susretu je sudjelovalo 38 ministranata: jedan predškolac, 33 osnovnoškolca i četvero ministranta srednjoškolca iz 10 župa Kustošijskoga dekanata. Po završetku uvodnih igara uslijedio je prigodni program za ministrante koji je osmislio i vodio rektor. Cilj programa bio je upoznati povijest i prostore Sjemeništa u kojima se održava susret ministranata, ponoviti ili naučiti nešto o povijesti Zagrebačke nadbiskupije te na temelju evanđeoskog ulomka Mt 25, 14 – 30 i osobnog svjedočenja voditelja, razmisliti u koji poziv ili zvanje treba uložiti svoje životne talente.

min2.png
 
Uslijedio je ministrantski kviz u kojem su sve župe pokazale zavidno znanje u poznavanju liturgijskih predmeta, odjeće i tijeka crkvene godine, a kateheza je završila molitvom za duhovna zvanja. Potom su animatori NaSveJak nastavili sa igrama u prostorijama Sjemeništa i sportske dvorane, a sedmaši i osmaši imali su kratki susret s rektorom Pavlakovićem koji im je pobliže približio život u sjemeništu te ih pozvao na jedan od narednih „Vikenda u sjemeništu” nadajući se i nekom novom kandidatu u narednoj školskoj godini.
 
Ministranti su zatim pristupili sakramentu pomirenja, a istodobno je trajalo euharistijsko klanjanje koje je predvodio vlč. Pavlaković te molitva krunice koju su animirali predstavnici ministranata iz pet župa u zajedništvu s povjerenikom. Projekt dekanatskih susreta ministranata vezan je uz Prve subote, kada Crkva na poseban način moli za nova i sveta duhovna zvanja upirući svoj pogled u Mariju – Kraljicu svećenika.

min3.png
 
Vrhunac susreta bila je misa koju su sudionici susreta slavili u sjemenišnoj kripti sv. Antuna Padovanskog. Kod oltara su posluživali po jedan predstavnik župa. Misu je predvodio vlč. Pavlaković, a liturgijsko pjevanje animatori uz pratnju sjemeništarca Petra Vukovića na gitari. Na kraju misnoga slavlja vlč. Pavlaković predvodio je, u zajedništvu sa svim prisutnim ministrantima, molitvu za duhovna zvanja sv. pape Ivana Pavla II., a potom i molitvu za uspjeh i blagoslov Susreta hrvatske katoličke mladeži što će se u svibnju održati u Zagrebu. Susret ovjekovječen je zajedničkom fotografijom te podjelom nagrada svim sudionicima.

min4.png
 
Sam susret završio je večerom i druženjem sudionika u blagovaonici sjemeništa. Novi susret u planu je za Prvu subotu mjeseca ožujka, 7. ožujka, a na njemu će sudjelovati ministranti Dugoselskoga dekanata.

Izvor: ika.hkm.hr
Foto: ika.hkm.hr
Objavljeno: 2.2.2020. IPovratak
Božja riječ

5.KORIZMENA NEDJELJA

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.« A Isus ljubljaše Martu i njezinu sestru i Lazara. Ipak, kad je čuo za njegovu bolest, ostade još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Istom nakon toga reče učenicima: »Pođimo opet u Judeju!« Kažu mu učenici: »Učitelju, Židovi su sad tražili da te kamenuju, pa da opet ideš onamo?« Odgovori Isus: »Nema li dan dvanaest sati? Hodi li tko danju, ne spotiče se jer vidi svjetlost ovoga svijeta. Hodi li tko noću, spotiče se jer nema svjetlosti u njemu.« Iv 11, 1-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora