Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
KONFERENCIJA ZA NOVINARE U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

Održana konferencija za novinare uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb

IMG_2846.jpg

U petak 27. listopada 2017. godine održana je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu tiskovna konferencija uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb.
 
Prisutnim novinarima obratili su se rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i vlč. Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, koji je predstavio raspored boravka kardinala Parolina u Zagrebu, naglasivši pritom da je posjet Državnog tajnika Svetog Oca Franje izuzetni događaj za život Zagrebačke nadbiskupije i Crkve u Hrvatskoj.
 
Pročelnik Tiskovnog ureda izdvojio je dva događaja koji će obilježiti posjet kardinala Parolina, a to je, prije svega, blagoslov Velike dvorane HKS-a i Lectio magistralis u kojem će se kardinal Parolin na poseban način obratiti studentima i sveučilišnim profesorima, te svečano euharistijsko slavlje u Stepinčevoj katedrali u zajedništvu sa svim biskupima Hrvatske biskupske konferencije.
 
Rektor Tanjić najavio je kako će svečanom blagoslovu Velike dvorane prisustvovati i državni vrh – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, rektorski zbor te ostali predstavnici znanstvenih i obrazovnih institucija.
 
Istaknuo je kako će kardinal Parolin održati Lectio magistralis na temu borbe protiv siromaštva, izgrađivanja mira i traženja dijaloga, s naglaskom na međunarodne odnose u nauku pape Franje.
 
Predavanje je posvećeno jednom važnom pitanju: Na koji način papa Franjo u ovim izazovnim trenucima gradi međunarodne odnose, na što stavlja naglaske i kako Crkva daje svoj doprinos u postavljanu temeljenih principa u međunarodnim odnosima – kazao je rektor Tanjić, zaključujući da je dolazak kardinala Parolina svečan i radostan događaj za Hrvatsko katoličko sveučilište.

Raspored boravka državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagrebu:
 
Ponedjeljak 30. listopada
 • 10.30 sati - blagoslov Velike dvorane i Lectio magistralis, Hrvatsko katoličko sveučilište; Konferencija za novinare kardinala Parolina
 • 15.30 sati - susret kardinala Parolina i predstavnika drugih vjeroispovijesti u RH, Apostolska nuncijatura
 • 16.30 sati - susret s hrvatskim biskupima, zgrada HBK
 • 18 sati - euharistijsko slavlje, zagrebačka katedrala
 
Utorak 31. listopada
 • 7.30 sati - euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu i susret s bogoslovima
 • 16 sati - povratak u Rim, zračna luka „Franjo Tuđman“

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 28.10.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora