Anketa
Primate li župne obavijesti preko e-maila
 
41%
 
55%
 
4%
KONFERENCIJA ZA NOVINARE U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

Održana konferencija za novinare uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb

IMG_2846.jpg

U petak 27. listopada 2017. godine održana je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu tiskovna konferencija uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb.
 
Prisutnim novinarima obratili su se rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i vlč. Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, koji je predstavio raspored boravka kardinala Parolina u Zagrebu, naglasivši pritom da je posjet Državnog tajnika Svetog Oca Franje izuzetni događaj za život Zagrebačke nadbiskupije i Crkve u Hrvatskoj.
 
Pročelnik Tiskovnog ureda izdvojio je dva događaja koji će obilježiti posjet kardinala Parolina, a to je, prije svega, blagoslov Velike dvorane HKS-a i Lectio magistralis u kojem će se kardinal Parolin na poseban način obratiti studentima i sveučilišnim profesorima, te svečano euharistijsko slavlje u Stepinčevoj katedrali u zajedništvu sa svim biskupima Hrvatske biskupske konferencije.
 
Rektor Tanjić najavio je kako će svečanom blagoslovu Velike dvorane prisustvovati i državni vrh – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, rektorski zbor te ostali predstavnici znanstvenih i obrazovnih institucija.
 
Istaknuo je kako će kardinal Parolin održati Lectio magistralis na temu borbe protiv siromaštva, izgrađivanja mira i traženja dijaloga, s naglaskom na međunarodne odnose u nauku pape Franje.
 
Predavanje je posvećeno jednom važnom pitanju: Na koji način papa Franjo u ovim izazovnim trenucima gradi međunarodne odnose, na što stavlja naglaske i kako Crkva daje svoj doprinos u postavljanu temeljenih principa u međunarodnim odnosima – kazao je rektor Tanjić, zaključujući da je dolazak kardinala Parolina svečan i radostan događaj za Hrvatsko katoličko sveučilište.

Raspored boravka državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagrebu:
 
Ponedjeljak 30. listopada
 • 10.30 sati - blagoslov Velike dvorane i Lectio magistralis, Hrvatsko katoličko sveučilište; Konferencija za novinare kardinala Parolina
 • 15.30 sati - susret kardinala Parolina i predstavnika drugih vjeroispovijesti u RH, Apostolska nuncijatura
 • 16.30 sati - susret s hrvatskim biskupima, zgrada HBK
 • 18 sati - euharistijsko slavlje, zagrebačka katedrala
 
Utorak 31. listopada
 • 7.30 sati - euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu i susret s bogoslovima
 • 16 sati - povratak u Rim, zračna luka „Franjo Tuđman“

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 28.10.2017. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Početak Evanđelja Isusa Krista Sina Božjega. Pisano je u Izaiji proroku: »Evo šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da ti pripravi put. Glas viče u pustinji: ’Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!’« Tako se pojavi Ivan: krstio je u pustinji i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha. Grnula k njemu sva judejska zemlja i svi Jeruzalemci: primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Ivan bijaše odjeven u devi­nu dlaku, s kožnatim pojasom oko bokova; hranio se skakavcima i divljim medom. I propovijedao je: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.« Mk 1, 1-8
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora