Anketa
Najdraža molitva mi je
 
42%
 
13%
 
4%
 
42%
KONFERENCIJA ZA NOVINARE U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

Održana konferencija za novinare uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb

IMG_2846.jpg

U petak 27. listopada 2017. godine održana je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu tiskovna konferencija uoči dolaska državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagreb.
 
Prisutnim novinarima obratili su se rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i vlč. Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, koji je predstavio raspored boravka kardinala Parolina u Zagrebu, naglasivši pritom da je posjet Državnog tajnika Svetog Oca Franje izuzetni događaj za život Zagrebačke nadbiskupije i Crkve u Hrvatskoj.
 
Pročelnik Tiskovnog ureda izdvojio je dva događaja koji će obilježiti posjet kardinala Parolina, a to je, prije svega, blagoslov Velike dvorane HKS-a i Lectio magistralis u kojem će se kardinal Parolin na poseban način obratiti studentima i sveučilišnim profesorima, te svečano euharistijsko slavlje u Stepinčevoj katedrali u zajedništvu sa svim biskupima Hrvatske biskupske konferencije.
 
Rektor Tanjić najavio je kako će svečanom blagoslovu Velike dvorane prisustvovati i državni vrh – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, rektorski zbor te ostali predstavnici znanstvenih i obrazovnih institucija.
 
Istaknuo je kako će kardinal Parolin održati Lectio magistralis na temu borbe protiv siromaštva, izgrađivanja mira i traženja dijaloga, s naglaskom na međunarodne odnose u nauku pape Franje.
 
Predavanje je posvećeno jednom važnom pitanju: Na koji način papa Franjo u ovim izazovnim trenucima gradi međunarodne odnose, na što stavlja naglaske i kako Crkva daje svoj doprinos u postavljanu temeljenih principa u međunarodnim odnosima – kazao je rektor Tanjić, zaključujući da je dolazak kardinala Parolina svečan i radostan događaj za Hrvatsko katoličko sveučilište.

Raspored boravka državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Zagrebu:
 
Ponedjeljak 30. listopada
 • 10.30 sati - blagoslov Velike dvorane i Lectio magistralis, Hrvatsko katoličko sveučilište; Konferencija za novinare kardinala Parolina
 • 15.30 sati - susret kardinala Parolina i predstavnika drugih vjeroispovijesti u RH, Apostolska nuncijatura
 • 16.30 sati - susret s hrvatskim biskupima, zgrada HBK
 • 18 sati - euharistijsko slavlje, zagrebačka katedrala
 
Utorak 31. listopada
 • 7.30 sati - euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu i susret s bogoslovima
 • 16 sati - povratak u Rim, zračna luka „Franjo Tuđman“

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 28.10.2017. IPovratak
Božja riječ

2.KORIZMENA NEDJELJA

Uze Isus sa sobom Petra, Jakova i Ivana i povede ih na goru visoku, u osamu, ­same, i preobrazi se pred njima. I haljine mu postadoše sjajne, bijele veoma – nijedan ih bjelilac na zemlji ne bi mogao tako ­izbijeliti. I ukaza im se Ilija s Mojsijem te razgovarahu s Isusom. A Petar prihvati i reče Isusu: »Učitelju, dobro nam je ovdje biti! Načinimo tri sjenice: tebi jednu, Mojsiju jednu i Iliji jednu.« Doista nije znao što da kaže jer bijahu prestrašeni. I pojavi se oblak i zasjeni ih, a iz oblaka se začu glas: »Ovo je Sin moj ljubljeni! Slušajte ga!« I odjednom, obazrevši se uokolo, nikoga uza se ne vidješe doli Isusa sama. Dok su silazili s gore, naloži im da nikomu ne pripovijedaju što su vidjeli dok Sin Čovječji od mrtvih ne ustane. Oni održaše tu riječ, ali se među sobom pitahu što znači to njegovo »od mrtvih ustati«. Mk 9, 2-10
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora