Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
KARDINAL PAROLIN DOPUTOVAO U ZAGREB

Na poziv zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u nedjelju 29. listopada 2017. godine u Zagreb.

IMG_2999.jpg

U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“, kardinala Parolina dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, generalni tajnik HBK-a preč. Petar Palić te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.

IMG_2953-2.jpg

Kardinal Parolin doputovao je u Zagreb u povodu sutrašnjeg blagoslova nove, Velike dvorane na kampusu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, na kojem će održati i Lectio magistralis. Državni tajnik potom će održati konferenciju za novinare te će se u popodnevnim satima susresti s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj i s biskupima HBK-a. Istoga će dana u 18 sati kardinal Parolin u zajedništvu s hrvatskim biskupima predvoditi euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici.
 
Drugog dana boravka u Zagrebu, u utorak 31. listopada kardinal Parolin predvodit će u 7.30 sati euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, gdje će se i susresti s bogoslovima i njihovim odgojiteljima.
 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 29.10.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora