Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
KARDINAL PAROLIN DOPUTOVAO U ZAGREB

Na poziv zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u nedjelju 29. listopada 2017. godine u Zagreb.

IMG_2999.jpg

U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“, kardinala Parolina dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, generalni tajnik HBK-a preč. Petar Palić te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.

IMG_2953-2.jpg

Kardinal Parolin doputovao je u Zagreb u povodu sutrašnjeg blagoslova nove, Velike dvorane na kampusu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, na kojem će održati i Lectio magistralis. Državni tajnik potom će održati konferenciju za novinare te će se u popodnevnim satima susresti s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj i s biskupima HBK-a. Istoga će dana u 18 sati kardinal Parolin u zajedništvu s hrvatskim biskupima predvoditi euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici.
 
Drugog dana boravka u Zagrebu, u utorak 31. listopada kardinal Parolin predvodit će u 7.30 sati euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, gdje će se i susresti s bogoslovima i njihovim odgojiteljima.
 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 29.10.2017. IPovratak
Božja riječ

11.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Isus govoraše mnoštvu: »Kraljevstvo je Božje kao kad čovjek baci sjeme u zemlju. Spavao on ili bdio, noću i danju sjeme klija i raste – sam ne zna kako; zemlja sama od sebe donosi plod: najprije stabljiku, onda klas i napokon puno zrnja na klasu. A čim plod dopusti, brže se on laća srpa jer eto žetve.« I govoraše: »Kako da prispodobimo kraljevstvo nebesko ili u kojoj da ga prispodobi iznesemo? Kao kad se gorušičino zrno posije u zemlju. Manje od svega sjemenja na zemlji, jednoć posijano, naraste i postane veće od svega povrća pa potjera velike grane te se pod sjenom njegovom gnijezde ptice nebeske.« Mnogim takvim prispodobama navješćivaše im Riječ, kako već mogahu slušati. Bez prispodobe im ne govoraše, a nasamo bi svojim učenicima sve razjašnjavao. Mk 4, 26-34
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora