Anketa
Primate li župne obavijesti preko e-maila
 
41%
 
55%
 
4%
KARDINAL PAROLIN DOPUTOVAO U ZAGREB

Na poziv zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u nedjelju 29. listopada 2017. godine u Zagreb.

IMG_2999.jpg

U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“, kardinala Parolina dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, generalni tajnik HBK-a preč. Petar Palić te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.

IMG_2953-2.jpg

Kardinal Parolin doputovao je u Zagreb u povodu sutrašnjeg blagoslova nove, Velike dvorane na kampusu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, na kojem će održati i Lectio magistralis. Državni tajnik potom će održati konferenciju za novinare te će se u popodnevnim satima susresti s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj i s biskupima HBK-a. Istoga će dana u 18 sati kardinal Parolin u zajedništvu s hrvatskim biskupima predvoditi euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici.
 
Drugog dana boravka u Zagrebu, u utorak 31. listopada kardinal Parolin predvodit će u 7.30 sati euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, gdje će se i susresti s bogoslovima i njihovim odgojiteljima.
 

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 29.10.2017. IPovratak
Božja riječ

2.NEDJELJA DOŠAŠĆA

Početak Evanđelja Isusa Krista Sina Božjega. Pisano je u Izaiji proroku: »Evo šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da ti pripravi put. Glas viče u pustinji: ’Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!’« Tako se pojavi Ivan: krstio je u pustinji i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha. Grnula k njemu sva judejska zemlja i svi Jeruzalemci: primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Ivan bijaše odjeven u devi­nu dlaku, s kožnatim pojasom oko bokova; hranio se skakavcima i divljim medom. I propovijedao je: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.« Mk 1, 1-8
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

06:00h - misa zornica
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora