Anketa
Moj najdraži hrvatski svetac je
 
10%
 
10%
 
73%
 
7%
IZBORNIK ZLATKO DALIĆ POZVAO MLADE NA SHKM

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je sve mlade da se prijave i dođu na Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Untitled.png
(klikom na sliku otvara se videozapis)

Zlatko Dalić, koji je osvojio srebro s nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., poručio je mladima da se odazovu ovom radosnom događaju. “Svi ste pozvani! Dođite na ovaj susret radosti i ljubavi”, poručio je popularni hrvatski izbornik mladima.

Tijekom prvenstva u Rusiji Zlatko Dalić je često naglašavao važnost zajedništva i poniznosti kao ključnih vrijednosti na putu prema najvećem uspjehu hrvatskog nogometa.

“Vjerujem da nam dragi Bog uvijek otvara vrata ako činimo dobro. Mnogo stvari napravio sam u životu da sam pogriješio, ali sam na svojim greškama učio i popravljao. Uvijek ujutro kad se probudim izmolim i kažem: “Dragi Bože, novi je dan i ti me vodi svojim putem, onako kako ti misliš da treba biti, ja ću to poštovati i ići tim putem.” Kad mi treba pomoć, znam da će, i kad se zatvore sva vrata, Bog otvoriti prozorčić“ – rekao je Dalić tijekom svog svjedočanstva u jednoj zagrebačkoj crkvi.

Upravo je zajedništvo i povezanost u Kristu ono što najbolje opisuje susrete hrvatske katoličke mladeži. Nadolazeći SHKM jedanaesti je po redu, a 9. i 10. svibnja mlade će po prvi puta ugostiti Zagrebačka nadbiskupija. Prijave za zagrebački SHKM otvorene su do 15. ožujka. Prijaviti se mogu svi mladi od krizmaničke dobi (8. razred osnovne škole) do 30 godina. Prijave se prikupljaju u župama kod župnika, župnih vikara ili animatora. Podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa iz koje dolazite te dolazite li na jedno noćenje ili dva (postoji opcija dolaska u petak). Kotizacija za Susret iznosi 30 kuna.

Podsjećamo, na Susret hrvatske katoličke mladeži pozvao je i hrvatski rukometni reprezentativac Marino Marić.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 16.2.2020. IPovratak
Božja riječ

14.NEDJELJA KROZ GODINU

»Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti. Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Mt 11, 25-30
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa

11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  •  
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora