Anketa
Najdraža molitva mi je
 
34%
 
16%
 
3%
 
47%
IMENOVANJA, PREMJEŠTAJI I RAZRJEŠENJA U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI 2017. GODINE

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u mjesecima srpnju i kolovozu ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja.

kate2.jpg

Banfić Darko, župnik u Župi sv. Barbare u Rudama, razriješen je službe upravitelja Župe Svetoga Duha u Noršić Selu te mu je povjerena župnička služba i u Župi sv. Leonarda u Kotarima.

Batarelo dr. Vice John, slijedom organizacije središnjeg Ureda NDS-a za pastoral, te uzevši u obzir njegovu zamolbu od 17. srpnja 2017. godine, s danom 1. rujna ove godine, razriješen je službe predstojnika Ureda za pastoral obitelji.

Bielen Czeslaw, OSPPE, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Budinšćak Ivica, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, razriješen je službe privremenog upravitelja župe Presvetog Srca Isusova u Rakovom Potoku.

Burja Alojzije, razriješen je službe župnika u župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić te je upućen na terapiju i oporavak.

Čulig Josip, razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Anastazije u Samoboru te je imenovan upraviteljem Župe BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću.

Domšić Juraj, OSPPE, razriješen je službe župnika u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Dujam Marko, razriješen privremenih pastoralnih obveza u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić, te će od 1. rujna 2017. godine, kao umirovljeni svećenik, imati prebivalište u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu.

Dukić Mario, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Pavla u Zagrebu – Retkovec.

Duvnjak Ljuba, profesorica, imenovana je ravnateljicom Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu.

Dužaić Ivan, razriješen je službe župnika u Župi BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću te je imenovan župnikom u Župi Presvetog Srca Isusova u Rakovom Potoku.

Đurin Josip, svećenik Varaždinske biskupije, razriješen je službe odgojitelja u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Faltak mr. Željko, koordinator trajne formacije svećenika, razriješen je službe pastoralnog pomoćnika za liturgijska slavlja u Akademskoj crkvi sv. Katarine u Zagrebu i imenovan privremenim upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu - Nova Ves.

Franjčić dr. Marijan, razriješen je službe ravnatelja Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu te je imenovan kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog i predstojnikom Ureda za katoličke škole i predškolske ustanove.

Galić Jurica, TOR, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani.

Grbešić mr. Ivan, svećenik Sisačke biskupije, razriješen je službe duhovnika u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, službe duhovnika za učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu i službe duhovnika Ženske opće gimnazije u Zagrebu.

Grubišić Josip, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Zagrebu – Siget.

Hačko Danijel, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Anastazije u Samoboru.

Jaković Martin, OFMConv., župnik u Župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu – Sveti Duh, povjerena mu je župnička služba i u Župi sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu – Bijenik.

Jelušić Zdravko, SJ, razriješen je službe župnog vikara u Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu.

Jesenović Antun, OFM, imenovan je župnikom u Župi Navještenja BDM u Klanjcu; Jesenović Franjo, OFM, razriješen je službe župnika u Župi Navještenja BDM u Klanjcu.

Kaniški Mario, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec.

Kerečeni Vladimir, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Blaža Biskupa u Zagrebu te je imenovan upraviteljem Župe sv. Kvirina Biskupa u Zagrebu – Pantovčak.

Knok Matija, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki i u Župi sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu te je upućen na studij crkvene povijesti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Kobešćak Ivan, razriješen je službe župnika u Župi Tijela Kristova u Zagrebu – Sopot te je imenovan župnikom u Župi BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom.

Kolar Krunoslav, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Koren mons. Zlatko, župnik u Župi sv. Blaža Biskupa u Zagrebu, imenovan je povjerenikom za pastoral braka i obitelji.

Kovač mr. Marko, razriješen je službe moderatora Nadbiskupskog duhovnog stola i imenovan je biskupskim vikarom za pastoral. Ujedno će vršiti i službu povjerenika za vjernike laike.

Kralj Mirko, TOR, razriješen je službe župnika u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani.

Krizmanić Martin, razriješen je službe župnog vikara u Župi Blagovijesti-Navještenja Gospodinova u Zagrebu – Vrbani I. i u Župi Bogojavljanja-Sv. Tri kralja u Zagrebu – Vrbani III. te je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Blaža Biskupa u Zagrebu.

Krpić mr. Josip, SDB, razriješen je službe župnog vikara u Župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun.

Leskovar David, SDB, imenovan je župnim vikarom u Župi BDM Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Lukačević Davor, CPPS, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Magić Tomislav, SJ, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu – Jordanovac.

Malekinušić Mato, svećenik Sisačke biskupije, imenovan je odgojiteljem u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Matančić Marin, TOR, imenovan je župnikom u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani.

Mlakar Petar, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan je duhovnikom u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Nestić Željko, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki i u Župi sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu.

Norac Kevo Pavao, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Paponja Ivan, TOR, imenovan je župnikom u Župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu – Ksaver.

Pavić Mihael, OFMConv., razriješen je župničke službe u Župi sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu – Bijenik.

Pavletić Marko, SDB, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Pavlović Filip, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Dubovac i u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić te je imenovan privremenim upraviteljem Župe sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić.

Petonjić Josip, OFMConv., imenovan župnim vikarom u Župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu – Sveti Duh.

Pintarić mons. Nedjeljko, ravnatelj Dijecezanskog muzeja i Riznice zagrebačke katedrale, razriješen je službe predstojnika Ureda za kulturna dobra, službe ravnatelja Svećeničkog odmarališta Vila Šalda u Selcu i pastoralnog suradnika u Župi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu, Nova Ves te je imenovan supsidijarom u Župi sv. Marka Evanđelista u Zagrebu – Gornji Grad.

Platužić Nikola, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Pavla u Zagrebu – Retkovec te je stavljen na raspolaganje nadbiskupu Toronta za službu župnog vikara u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi (Kanada).

Propadalo Gordan, OFM, razriješen je službe župnog vikara u Župi Navještenja BDM u Klanjcu.

Radman Mario, OFM, razriješen je službe župnog vikara u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Reparinac Ivica, po završetku župničke službe u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi (Kanada), imenovan je župnikom u Župi Tijela Kristova u Zagrebu – Sopot.

Rukavina Tomislav, SJ, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu. Samardžić Mate, SJ, razriješen je službe župnog vikara u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu – Jordanovac.

Sedlar Josip, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Navještenja BDM u Klanjcu.

Sinković Mladen, župnik u Župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom, povjerena mu je i služba je upravitelja Župe Svetoga Duha u Noršić Selu.

Subotičanec Tomislav, razriješen je službe župnika u Župi sv. Kvirina Biskupa u Zagrebu – Pantovčak te je imenovan moderatorom Nadbiskupskog duhovnog stola.

Šagud Tomislav, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Svih Svetih u Sesvetama.

Škrtić Mario, OSPPE, imenovan je privremenim upraviteljem Župe BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Terze Ivan, SDB, imenovan je župnim vikarom u Župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun.

Tolj Mario Jozo, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Marka Evanđelista u Zagrebu – Gornji grad i stavljen u stanje mira.

Tomašević Sandro, OFM, razriješen je službe župnog vikara u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Zagrebu – Siget.

Varga – Ljubić Mirko, OFMCap., razriješen je službe upravitelja Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu – Dubrava.

Vrabec Miljenko, OFMCap., imenovan je upraviteljem Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu – Dubrava.

Vrgoč Marko, TOR, razriješen je službe župnika u Župi sv. Leonarda u Kotarima.

Vučak Ivan, razriješen je službe župnog vikara u Župi Svih Svetih u Sesvetama te je imenovan župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću i u Župi sv. Marije Magdalene u Oštrcu.

Žižek Konrad, nadbiskupijski ekonom, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom i imenovan upraviteljem Vile Šalde u Selcu.

Izvor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno: 28.8.2017. IPovratak
Božja riječ

4.USKRSNA NEDJELJA

U ono vrijeme: Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik ovaca – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene ­poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga.« Iv 10, 11-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora