Anketa
Najdraža molitva mi je
 
37%
 
17%
 
4%
 
42%
IMENOVANJA, PREMJEŠTAJI I RAZRJEŠENJA U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI 2017. GODINE

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u mjesecima srpnju i kolovozu ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja.

kate2.jpg

Banfić Darko, župnik u Župi sv. Barbare u Rudama, razriješen je službe upravitelja Župe Svetoga Duha u Noršić Selu te mu je povjerena župnička služba i u Župi sv. Leonarda u Kotarima.

Batarelo dr. Vice John, slijedom organizacije središnjeg Ureda NDS-a za pastoral, te uzevši u obzir njegovu zamolbu od 17. srpnja 2017. godine, s danom 1. rujna ove godine, razriješen je službe predstojnika Ureda za pastoral obitelji.

Bielen Czeslaw, OSPPE, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Budinšćak Ivica, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, razriješen je službe privremenog upravitelja župe Presvetog Srca Isusova u Rakovom Potoku.

Burja Alojzije, razriješen je službe župnika u župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić te je upućen na terapiju i oporavak.

Čulig Josip, razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Anastazije u Samoboru te je imenovan upraviteljem Župe BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću.

Domšić Juraj, OSPPE, razriješen je službe župnika u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Dujam Marko, razriješen privremenih pastoralnih obveza u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić, te će od 1. rujna 2017. godine, kao umirovljeni svećenik, imati prebivalište u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu.

Dukić Mario, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Pavla u Zagrebu – Retkovec.

Duvnjak Ljuba, profesorica, imenovana je ravnateljicom Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu.

Dužaić Ivan, razriješen je službe župnika u Župi BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću te je imenovan župnikom u Župi Presvetog Srca Isusova u Rakovom Potoku.

Đurin Josip, svećenik Varaždinske biskupije, razriješen je službe odgojitelja u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Faltak mr. Željko, koordinator trajne formacije svećenika, razriješen je službe pastoralnog pomoćnika za liturgijska slavlja u Akademskoj crkvi sv. Katarine u Zagrebu i imenovan privremenim upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu - Nova Ves.

Franjčić dr. Marijan, razriješen je službe ravnatelja Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu te je imenovan kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog i predstojnikom Ureda za katoličke škole i predškolske ustanove.

Galić Jurica, TOR, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani.

Grbešić mr. Ivan, svećenik Sisačke biskupije, razriješen je službe duhovnika u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, službe duhovnika za učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu i službe duhovnika Ženske opće gimnazije u Zagrebu.

Grubišić Josip, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Zagrebu – Siget.

Hačko Danijel, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Anastazije u Samoboru.

Jaković Martin, OFMConv., župnik u Župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu – Sveti Duh, povjerena mu je župnička služba i u Župi sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu – Bijenik.

Jelušić Zdravko, SJ, razriješen je službe župnog vikara u Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu.

Jesenović Antun, OFM, imenovan je župnikom u Župi Navještenja BDM u Klanjcu; Jesenović Franjo, OFM, razriješen je službe župnika u Župi Navještenja BDM u Klanjcu.

Kaniški Mario, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec.

Kerečeni Vladimir, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Blaža Biskupa u Zagrebu te je imenovan upraviteljem Župe sv. Kvirina Biskupa u Zagrebu – Pantovčak.

Knok Matija, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki i u Župi sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu te je upućen na studij crkvene povijesti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Kobešćak Ivan, razriješen je službe župnika u Župi Tijela Kristova u Zagrebu – Sopot te je imenovan župnikom u Župi BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom.

Kolar Krunoslav, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Koren mons. Zlatko, župnik u Župi sv. Blaža Biskupa u Zagrebu, imenovan je povjerenikom za pastoral braka i obitelji.

Kovač mr. Marko, razriješen je službe moderatora Nadbiskupskog duhovnog stola i imenovan je biskupskim vikarom za pastoral. Ujedno će vršiti i službu povjerenika za vjernike laike.

Kralj Mirko, TOR, razriješen je službe župnika u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani.

Krizmanić Martin, razriješen je službe župnog vikara u Župi Blagovijesti-Navještenja Gospodinova u Zagrebu – Vrbani I. i u Župi Bogojavljanja-Sv. Tri kralja u Zagrebu – Vrbani III. te je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Blaža Biskupa u Zagrebu.

Krpić mr. Josip, SDB, razriješen je službe župnog vikara u Župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun.

Leskovar David, SDB, imenovan je župnim vikarom u Župi BDM Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Lukačević Davor, CPPS, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Magić Tomislav, SJ, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu – Jordanovac.

Malekinušić Mato, svećenik Sisačke biskupije, imenovan je odgojiteljem u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Matančić Marin, TOR, imenovan je župnikom u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Zagrebu – Gračani.

Mlakar Petar, svećenik Varaždinske biskupije, imenovan je duhovnikom u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu.

Nestić Željko, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki i u Župi sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu.

Norac Kevo Pavao, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Paponja Ivan, TOR, imenovan je župnikom u Župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu – Ksaver.

Pavić Mihael, OFMConv., razriješen je župničke službe u Župi sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu – Bijenik.

Pavletić Marko, SDB, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Pomoćnice u Zagrebu – Knežija.

Pavlović Filip, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Dubovac i u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić te je imenovan privremenim upraviteljem Župe sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić.

Petonjić Josip, OFMConv., imenovan župnim vikarom u Župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu – Sveti Duh.

Pintarić mons. Nedjeljko, ravnatelj Dijecezanskog muzeja i Riznice zagrebačke katedrale, razriješen je službe predstojnika Ureda za kulturna dobra, službe ravnatelja Svećeničkog odmarališta Vila Šalda u Selcu i pastoralnog suradnika u Župi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu, Nova Ves te je imenovan supsidijarom u Župi sv. Marka Evanđelista u Zagrebu – Gornji Grad.

Platužić Nikola, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Pavla u Zagrebu – Retkovec te je stavljen na raspolaganje nadbiskupu Toronta za službu župnog vikara u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi (Kanada).

Propadalo Gordan, OFM, razriješen je službe župnog vikara u Župi Navještenja BDM u Klanjcu.

Radman Mario, OFM, razriješen je službe župnog vikara u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Reparinac Ivica, po završetku župničke službe u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi (Kanada), imenovan je župnikom u Župi Tijela Kristova u Zagrebu – Sopot.

Rukavina Tomislav, SJ, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Presvetog Srca Isusova u Zagrebu. Samardžić Mate, SJ, razriješen je službe župnog vikara u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu – Jordanovac.

Sedlar Josip, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi Navještenja BDM u Klanjcu.

Sinković Mladen, župnik u Župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom, povjerena mu je i služba je upravitelja Župe Svetoga Duha u Noršić Selu.

Subotičanec Tomislav, razriješen je službe župnika u Župi sv. Kvirina Biskupa u Zagrebu – Pantovčak te je imenovan moderatorom Nadbiskupskog duhovnog stola.

Šagud Tomislav, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi Svih Svetih u Sesvetama.

Škrtić Mario, OSPPE, imenovan je privremenim upraviteljem Župe BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.

Terze Ivan, SDB, imenovan je župnim vikarom u Župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun.

Tolj Mario Jozo, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Marka Evanđelista u Zagrebu – Gornji grad i stavljen u stanje mira.

Tomašević Sandro, OFM, razriješen je službe župnog vikara u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Zagrebu – Siget.

Varga – Ljubić Mirko, OFMCap., razriješen je službe upravitelja Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu – Dubrava.

Vrabec Miljenko, OFMCap., imenovan je upraviteljem Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu – Dubrava.

Vrgoč Marko, TOR, razriješen je službe župnika u Župi sv. Leonarda u Kotarima.

Vučak Ivan, razriješen je službe župnog vikara u Župi Svih Svetih u Sesvetama te je imenovan župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću i u Župi sv. Marije Magdalene u Oštrcu.

Žižek Konrad, nadbiskupijski ekonom, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe BDM Pomoćnice u Ivancu Bistranskom i imenovan upraviteljem Vile Šalde u Selcu.

Izvor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno: 28.8.2017. IPovratak
Božja riječ

ROĐENJE SVETOG IVANA KRSTITELJA

Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno iskaza dobrotu, radovahu se s njome. Osmoga se dana okupe da obrežu dječaka. Htjedoše ga prozvati imenom njegova oca – Zaharija, no mati se njegova usprotivi: »Nipošto, nego zvat će se Ivan!« Rekoše joj na to: »Ta nikoga nema od tvoje rodbine koji bi se tako zvao.« Tada znakovima upitaju oca kojim ga imenom želi prozvati. On zaiska pločicu i napisa »Ivan mu je ime!« Svi se začude, a njemu se umah otvoriše usta i jezik te progovori blagoslivljajući Boga. Strah obuze sve njihove susjede, a po svem su se Gorju judejskom razglašavali svi ti događaji. I koji su god čuli, razmišljahu o tome pitajući se: »Što li će biti od ovoga djeteta?« Uistinu, ruka Gospodnja bijaše s njime.Dječak je međutim rastao i duhom jačao. Boravio je u pustinji sve do dana svoga javnog nastupa pred Izraelom. Lk 1, 57-66.80
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora