Anketa
Najdraža molitva mi je
 
40%
 
15%
 
5%
 
40%
HODOČAŠĆE U KLAGENFURT!

Zbor Župe Uznesenja BDM iz Stenjevca u nedjelju 3. lipnja 2018. na poziv Hrvatske katoličke misije iz Klagenfurta (Austrija) uveličao je misno slavlje u misiji.

20180603_100802.jpg

Misu je predvodio župnik župe Uznesenja BDM – Stenjevec i dekan Kustošijskog dekanata preč. Vjekoslav Meštrić uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Pavla Dominkovića.

U uvodu u svoju homiliju preč. Vjeko naglasio je kako je sve što postoji na ovome svijetu, a danas smo se divili krajoliku od Zagreba do Klagenfurta, sve je Bog stvorio, ali ne radi sebe, nego na službu čovjeku. Sve što postoji, ima svoju svrhu i sve je stvoreno na korist čovjeku i njegovu dostojanstvu. Čovjek je po Božjemu planu stvoren na sliku Božju. Nedjelja je radi čovjeka. To konkretno znači da u nedjelju treba činiti dobro, u sve dane treba činiti dobro. Nedjelja treba biti dan kada čovjek doživljava pravu, istinsku slobodu i radost, dan kada ćemo činiti posebna djela ljubavi - posjetiti bolesne, bližnje u nevolji, biti sa svojim bližnjima. U nedjelju smo pozvani u zajednicu gdje se družimo s Bogom u euharistiji i molitvi, ali trebamo se baviti više i intenzivnije svojom dušom te istodobno ne zaboraviti brata čovjeka.

20180603_111821.jpg

Nažalost, nedjeljom mnogi ljudi, a nisu izuzeti i katolici, provode dan Gospodnji u trgovačkim centrima, drugi opet družeći se s televizijom, internetom i drugim medijima koji nas guraju u samoću i zarobljavaju našu dušu. Tako ljudi više nisu ni sami sa sobom, a kamoli s bližnjima i s Bogom. Često sve opravdavamo modernim „duhovnim virusom“ nemam vremena za Boga. Apsurd, On je naš Svedržitelj i Spasitelj i sve primamo od Njega. Samo On nam daje mir, radost, ljubav, oproštenje, život, sve. Duh Sveti nas uvodi u svu istinu o Bogu i o nama samima.

Homiliju je završio mišlju kako nedjelja ne smije biti samo prekid rada i dan mira, nego izvor života i radosti za nas i za sve koji su oko nas. Zato darujemo svoje vrijeme i svoje snage da se proslavlja Božja ljubav po nama i da budemo doista nasljedovatelji Božjeg života i ljubavi!

Tijekom mise župni zbor pod vodstvom dirigentice Franciske Križnjak i uz orguljašku pratnju Antuna Kotteka znatno je doprinio ljepoti misnog slavlja. Nakon svete mise zbor je održao i kratak koncert vrlo lijepim izborom pjesama i zazvučao raskošno u vrlo akustičnoj crkvi misije ispunjenoj Hrvatima na radu u Klagenfurtu. Svi su isticali da su ugodno iznenađeni glasovnim mogućnostima Župnog zbora iz Stenjevca. Druženje gostoljubivih domaćina i gostiju nastavljeno je u prostorijama misije. Domaćini predvođeni gospodinom Smiljanom Petrovićem i Marijanom Vidović te ostalim suradnicima su također iskoristili boravak članova zbora i ostalih gostiju iz Stenjevca i upoznali ih s povijesnim znamenitostima Klagenfurta, a posebno je gostima u sjećanju ostao posjet katedrali.

20180603_142509(0).jpg

Autor: Rada Fedor
Foto: Neven Škrlec
Objavljeno: 4.6.2018. IPovratak
Božja riječ

20.NEDJELJA KROZ GODINU

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.« Židovi se nato među sobom prepirahu: »Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?« Reče im stoga Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv ­moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.« Iv 6, 51-58
Raspored misa

NEDJELJA
(srpanj i kolovoz)

07:30h
09:30h
18:30h

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
 • ŽUPNI URED

 • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

 •  
 • LJETNO RADNO VRIJEME

 • R.V. uto–pet, 16:30–18:00h
 •  
 • Tel 01/ 3732 - 729
 • Fax 01/ 3732 - 729
 • Mob 098/ 469 - 166
 • Adr. Stenjevec 9
 • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora