Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
HODOČAŠĆE U KLAGENFURT!

Zbor Župe Uznesenja BDM iz Stenjevca u nedjelju 3. lipnja 2018. na poziv Hrvatske katoličke misije iz Klagenfurta (Austrija) uveličao je misno slavlje u misiji.

20180603_100802.jpg

Misu je predvodio župnik župe Uznesenja BDM – Stenjevec i dekan Kustošijskog dekanata preč. Vjekoslav Meštrić uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Pavla Dominkovića.

U uvodu u svoju homiliju preč. Vjeko naglasio je kako je sve što postoji na ovome svijetu, a danas smo se divili krajoliku od Zagreba do Klagenfurta, sve je Bog stvorio, ali ne radi sebe, nego na službu čovjeku. Sve što postoji, ima svoju svrhu i sve je stvoreno na korist čovjeku i njegovu dostojanstvu. Čovjek je po Božjemu planu stvoren na sliku Božju. Nedjelja je radi čovjeka. To konkretno znači da u nedjelju treba činiti dobro, u sve dane treba činiti dobro. Nedjelja treba biti dan kada čovjek doživljava pravu, istinsku slobodu i radost, dan kada ćemo činiti posebna djela ljubavi - posjetiti bolesne, bližnje u nevolji, biti sa svojim bližnjima. U nedjelju smo pozvani u zajednicu gdje se družimo s Bogom u euharistiji i molitvi, ali trebamo se baviti više i intenzivnije svojom dušom te istodobno ne zaboraviti brata čovjeka.

20180603_111821.jpg

Nažalost, nedjeljom mnogi ljudi, a nisu izuzeti i katolici, provode dan Gospodnji u trgovačkim centrima, drugi opet družeći se s televizijom, internetom i drugim medijima koji nas guraju u samoću i zarobljavaju našu dušu. Tako ljudi više nisu ni sami sa sobom, a kamoli s bližnjima i s Bogom. Često sve opravdavamo modernim „duhovnim virusom“ nemam vremena za Boga. Apsurd, On je naš Svedržitelj i Spasitelj i sve primamo od Njega. Samo On nam daje mir, radost, ljubav, oproštenje, život, sve. Duh Sveti nas uvodi u svu istinu o Bogu i o nama samima.

Homiliju je završio mišlju kako nedjelja ne smije biti samo prekid rada i dan mira, nego izvor života i radosti za nas i za sve koji su oko nas. Zato darujemo svoje vrijeme i svoje snage da se proslavlja Božja ljubav po nama i da budemo doista nasljedovatelji Božjeg života i ljubavi!

Tijekom mise župni zbor pod vodstvom dirigentice Franciske Križnjak i uz orguljašku pratnju Antuna Kotteka znatno je doprinio ljepoti misnog slavlja. Nakon svete mise zbor je održao i kratak koncert vrlo lijepim izborom pjesama i zazvučao raskošno u vrlo akustičnoj crkvi misije ispunjenoj Hrvatima na radu u Klagenfurtu. Svi su isticali da su ugodno iznenađeni glasovnim mogućnostima Župnog zbora iz Stenjevca. Druženje gostoljubivih domaćina i gostiju nastavljeno je u prostorijama misije. Domaćini predvođeni gospodinom Smiljanom Petrovićem i Marijanom Vidović te ostalim suradnicima su također iskoristili boravak članova zbora i ostalih gostiju iz Stenjevca i upoznali ih s povijesnim znamenitostima Klagenfurta, a posebno je gostima u sjećanju ostao posjet katedrali.

20180603_142509(0).jpg

Autor: Rada Fedor
Foto: Neven Škrlec
Objavljeno: 4.6.2018. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora