Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
BISKUP ŠAŠKO PRIMIO PREDSTAVNIKE FRANJEVAČKOG SVJETOVNOG REDA

Povod njihova posjeta je bratski i pastoralni pohod fra Pedra Zithe, OFM Hrvatskoj, čiji je cilj napraviti verifikaciju proteklog razdoblja i usmjeriti nacionalno bratstvo prema daljnjemu, još zauzetijem služenju u Crkvi.

IMG_9143.jpg

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško primio je u petak 5. listopada 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru fra Pedra Zithu, OFM, člana Konferencije generalnih duhovnih asistenata, s. Andreu Karlović OFS, članicu Radnog predsjedništva međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) te predstavnike Nacionalnog vijeća OFS-a u Hrvatskoj, zajedno s članovima Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata predvođenih fra Vladimirom Vidovićem i nacionalnom ministrom Brankom Černugelj, OFS.

Članovi Vijeća upoznali su biskupa Šaška s djelovanjem Nacionalnoga bratstva OFS-a te s njihovim pastoralnim aktivnostima na području Zagrebačke nadbiskupije. Biskup je zahvalio za njihovu prisutnost i zauzetost te naročito pohvalio plodove i primjere suradnje na raznim razinama crkvenoga života.

Razmijenjena su iskustva i izazovi te razmotrene potrebe snažnije prisutnosti OFS-a u hrvatskome društvu, naročito u svjetlu duhovnih plodova koji se rađaju iz otvorenosti mladih vjernika Božjim nadahnućima. Pritom je posebno važna služba duhovnih pratitelja koji vjernicima otkrivaju privlačnost i snagu franjevačkih karizma u suvremenim okolnostima kršćanskoga življenja.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 5.10.2018. IPovratak
Božja riječ

3.NEDJELJA DOŠAŠĆA

U ono vrijeme: Pitalo je Ivana mnoštvo: ­»Što nam je dakle činiti?« On im odgova­raše: »Tko ima dvije haljine, neka podijeli s onim koji nema. U koga ima hrane, neka učini isto tako.« Dođoše krstiti se i carinici pa ga pitahu: »Učitelju, što nam je činiti?« Reče im: »Ne utjerujte više nego što vam je odre­đeno.« Pitahu ga i vojnici: »A nama, što je nama činiti?« I reče im: »Nikome ne činite nasilja, nikoga krivo ne prijavljujte i budite zadovoljni svojom plaćom.« Narod bijaše u iščekivanju i svi se u srcu ­pitahu o Ivanu nije li on možda Krist. Zato im Ivan svima reče: »Ja vas, istina, vodom krstim. Ali dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača da pročisti gumno svoje i sabere žito u žitnicu svoju, a pljevu će spaliti ognjem neugasivim.« I mnogim je drugim pobudama Ivan narodu navješćivao evanđelje. Lk 3, 10-18
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

ADVENTSKE MISE ZORNICE

06:00h (osim nedjeljom)

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora