Anketa
Najdraža molitva mi je
 
38%
 
16%
 
5%
 
41%
BISKUP ŠAŠKO PRIMIO PREDSTAVNIKE FRANJEVAČKOG SVJETOVNOG REDA

Povod njihova posjeta je bratski i pastoralni pohod fra Pedra Zithe, OFM Hrvatskoj, čiji je cilj napraviti verifikaciju proteklog razdoblja i usmjeriti nacionalno bratstvo prema daljnjemu, još zauzetijem služenju u Crkvi.

IMG_9143.jpg

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško primio je u petak 5. listopada 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru fra Pedra Zithu, OFM, člana Konferencije generalnih duhovnih asistenata, s. Andreu Karlović OFS, članicu Radnog predsjedništva međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) te predstavnike Nacionalnog vijeća OFS-a u Hrvatskoj, zajedno s članovima Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata predvođenih fra Vladimirom Vidovićem i nacionalnom ministrom Brankom Černugelj, OFS.

Članovi Vijeća upoznali su biskupa Šaška s djelovanjem Nacionalnoga bratstva OFS-a te s njihovim pastoralnim aktivnostima na području Zagrebačke nadbiskupije. Biskup je zahvalio za njihovu prisutnost i zauzetost te naročito pohvalio plodove i primjere suradnje na raznim razinama crkvenoga života.

Razmijenjena su iskustva i izazovi te razmotrene potrebe snažnije prisutnosti OFS-a u hrvatskome društvu, naročito u svjetlu duhovnih plodova koji se rađaju iz otvorenosti mladih vjernika Božjim nadahnućima. Pritom je posebno važna služba duhovnih pratitelja koji vjernicima otkrivaju privlačnost i snagu franjevačkih karizma u suvremenim okolnostima kršćanskoga življenja.

Izvor: zg-nadbiskupija.hr
Foto: zg-nadbiskupija.hr
Objavljeno: 5.10.2018. IPovratak
Božja riječ

29.NEDJELJA KROZ GODINU

Pristupe Isusu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: »Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo.« A on će im: »Što hoćete da vam učinim?« Oni mu rekoše: »Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva.« A Isus im reče: »Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?« Oni mu rekoše: »Možemo.« A Isus će im: »Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni, ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati – to je onih kojima je pripravljeno.« Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana. Zato ih Isus dozva i reče im: »Znate da oni koji se ­smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Nije ­tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslu­žitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin ­Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.« Mk 10, 35-45
Raspored misa

NEDJELJA

07:30h jutarnja misa
09:30h dječja misa
11:00h župna misa
12:30h misa za mlade
18:30h večernja misa

RADNI DAN

07:30h - jutarnja misa
18:30h - večernja misa

Kontakt
  • ŽUPNI URED

  • ŽUPNIK: Vjekoslav Meštrić

  •  
  • R.V. uto-pet 9-11, 17-19
  • Tel 01/ 3732 - 729
  • Fax 01/ 3732 - 729
  • Mob 098/ 469 - 166
  • Adr. Stenjevec 9
  • E-mail gospastenjevecka@inet.hr
Copyright © Gospa Stenjevečka 2009. Sva prava pridržana. Design by Endora